Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Obec Čechynce
Čechynce

„Uvítanie detí do života“ - 2021 – „Újszülöttek fogadása“

na fotkách-fényképeken

„Uvítanie detí do života“ - 2021
V našej obci už roky dodržiavame jednu z množstva tradícií – začiatkom každého roka organizujeme podujatie: „Uvítanie detí do života“. Našim novorodencom a ich rodičom tak dokazujeme, že naša samospráva myslí aj na nich. Tento rok to však bolo trochu inak... kvôli situácii s koronavírusom. Celkom logicky sme sa preto pohrávali s myšlienkou, či by nebolo vhodnejšie podujatie preložiť na neskôr. Tradície sa ale majú dodržiavať, takže rozhodnutie bolo jasné: vecné odmeny budú rozdané v pôvodnom termíne, ale bez organizovania samotného posedenia. A nakoniec, ale nie v poslednom rade odkaz pre rodičov, starých rodičov, známych a atď.:
Hovorí sa, že rodičovstvo zmení muža a ženu, a to doživotne. Pretože dieťa tvorí veľkú časť ich života, všetok čas sa krúti okolo neho.
Už pred tým, ako aj to vaše dieťatko prišlo na svet, ste boli plní očakávania. Drobček sa ohlásil v bezpečí matkinho tela rozhodným maličkým kopnutím, akoby klopal na vaše srdce, ktoré sa otvorilo dokorán. Malý človiečik si tak skúšal svoju silu a zároveň vás uisťoval, že ste obdarený obrovským šťastím.
A potom, z miesta – ticha, kde vaše dieťa počúvalo tlkot matkinho srdca, sa po tvrdom zápase dostalo na náš svet. Svet plný svetla a zvukov. A vy ste s ním začali prežívať krásne chvíle ako je papanie, prebaľovanie, hranie a maznanie. Áno sú to nádherné chvíle, ale určite aj akoby nekončiaci kolotoč povinností. Kdesi v podvedomí ste si snáď spomenuli na reklamný šot z televízie, v ktorom sa vám z obrazovky prihovára dokonale upravená mamička v dokonale upratanom byte s deťmi ako zo škatuľky. Ale vy ste úplne prirodzení rodičia, ktorí sa skôr nad podobnými nereálnymi príbehmi usmejú pri pohľade na vaše dieťatko, čo práve ochutnalo tabuľku čokolády a so zababranými prštekmi sa dotýka postieľky alebo perinky.
Viete, že dieťa potrebuje vašu pomoc, od narodenia je nadšené vašimi tvárami, túži po veselej hre s vami. Niekedy radostne zamrnká, keď ho šteklíte pramienkami vlasov, inokedy sa mu páči veselá melódia – jednoducho ste pre neho tými najdokonalejšími a najzaujímavejšími osobami na svete. Úsmev vášho dieťaťa ako šibnutím čarovného prútika odoženie únavu.
Príde čas, kedy malý šibal či šibalka urobí prvé krôčiky, vysloví prvé slová, bude naťahovať rúčky za ľuďmi a vecami, toľko predsa toho musí spoznať. Je dôležité vcítiť sa do túžob dieťaťa, pretože my dospelí nemáme vždy úplne jasnú predstavu, o čom tí malí drobci snívajú a čo by ich mohlo potešiť. Ak si myslíme, že potešiť môže iba hračka, sme na omyle. Oveľa väčším darom je čas strávený s vašim dieťaťom.
Nech je Vašim deťom Vaša rodičovská láska nápomocná pri veľkých objavoch. Veď tá pravá láska rodiča k dieťaťu, ale aj starkých ku svojmu vnúčatku je hlavne energia, ktorú im každý deň s úsmevom a trpezlivosťou venujete.
Prajeme Vášmu dieťatku, aby po celý život vnímalo, že je milované, že Vám na ňom záleží. Nech Vám vaša vzájomná dôvera a pochopenie v rodine pomôžu vytvoriť domov, ktorý vždy bude dýchať istotou, oporou a harmóniou. Želáme Vám, aby sa Vám ako rodičom v našej obci dobre žilo a aby Vaše deti prežili v Čechynciach najkrajšie detstvo aké sa len prežiť dá.
Róbert Kupeček-starosta obce
Dátum vloženia: 1. 2. 2021 11:48
Dátum poslednej aktualizácie: 1. 2. 2021 11:53
Autor: Správca Webu

Galéria

Propagačné video obce

Mobilná aplikácia

Sledujte informácie z nášho webu v mobilnej aplikácii - V OBRAZE.

Kalendár

Po Ut St Št Pia So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie